הפעם אני רוצה להתחיל באמירה חשובה עוד לפני כל הפרטים.
למרות שמרבית הכשות הנחש בארץ (וגם בעולם) אינן הורגות, תמיד יש להן מאפיין סיכוני ולא משנה מהו סוג הנחש שהכיש. לכן, תמיד, התייחסו להכשת נחש ברצינות וכאל מצב רפואי דחוף.
דעו שגם תסמינים קלים של הכשת נחש יכולים להתפתח ללא טיפול למצבים מסכנים חיים.
ההשפעה של הכשת נחש משתנה מאדם לאדם ובין סוג הנחש, בין אם הוא ארסי או לא. לרוב, מבחינים בין הכשות יבשות שהן ללא ארס והכשות ארסיות הכוללות ארס. גם הכשות ללא ארס יכולות להיות מסוכנות בעיקר עקב התפתחות זיהומים.
תסמינים לאחר הכשה של נחש ארסי:
תסמינים לאחר הכשה של נחש לא ארסי:
אם נחש הכיש כלב, אנחנו ממליצים לכם לפנות בדחיפות לוטרינר לפני כניסה ללחצים.
הכשת נחש יכולה להתרחש במהירות כזו שבמקרים מסוימים, אפילו קורבן ההכשה, לא יזהה שזה היה נחש.
במקרים כאלו עלינו להסתמך על סימנים פיזיולוגיים המופיעים או מורגשים אצלנו בגוף.
סימן ההיכר השכיח ביותר, אך הוא לא תמיד יופיע בצורה הזה, הוא שני פצעי דקירה קטנים אחד ליד השני (יש נחשים שההכשה שלהם יוצרת סימן שינים חצי אליפטי).
סימן היכר שני, המופיע כמעט בכל מקרי ההכשה (גם אם אין סימני דקירה ברורים) הוא כאב קל עד גבוה, יחד עם נפיחות והופעת אדמומיות סביב פצעי הדקירה.
סימני היכרים נוספים שדרגת ההופעה שלהם מושפעת מסוג הנחש הם: קשיי נשימה (דופק מהיר, לחץ דם נמוך), הקאות, בחילות, ראייה מטושטשת, הזעת יתר והיעדר תחושה בפנים ובגפיים.
לא כל הסימפטומים מופיעים בכל הכשת נחש, חלק מהסימפטומים יכולים להתפתח בשלב מאוחר יותר ממועד ההכשה
כמדביר ולוכד נחשים וותיק, מרבית הפעמים שאני מקבל קריאה להגיע ללכוד נחש, הם בתקופת האביב קיץ. וזה הגיוני, מכיוון שזו התקופה שבה הנחשים מתעוררים מתרדמת חורף ויוצאים לחפש מזון ומגיעים עד לבתים וחצרות של אנשים.
טיול והימצאות באזור כפר, חורשות ויערות מעלים את הסיכוי להכשת נחש שכן זהו אזור המחייה המרכזי שלהם.
שטחים חקלאים הם מקום נוח לנחשים למצוא מזון בעיקר בצורת מכרסמים ומיני חיות אחרים המגיעים לשדות חקלאיים בחיפוש אחר אוכל.
נחשים אינם תוקפים בני אדם מרצונם החופשי שכן בני אדם אינם מתאימים לתפריט המזון שלהם. אך אם זאת, כאשר הם מופתעים או מרגישים מאוימים מפעולות של בני אדם הם יגיבו כדי להגן על עצמם.
במקרה של התקלות עם נחש בטבע עדיף לתת לו לזחול הלאה, במקרה של מציאת נחש בחצר, בבית או במחסן, אתם יכולים להרים אלי טלפון, לתאר את המצב ואם אפשר גם לשלוח תמונה ותקבלו הנחיות ברורות מה לעשות ומה לא לעשות.
כדי לא לסבך את הלקוחות שלנו ולא לסכן את חייהם לשווא, אנו מציעים שירות זיהוי נחשים בחינם! פשוט שולחים אלינו תמונה בוואטסאפ לזיהוי. כך תעשו זאת בטוח:
שמרו את מספר הוואטסאפ שלנו במכשיר שלכם, מי יודע מתי תצטרכו אותו או שלחו פרטים ונחזור אליכם בהקדם! >>
באופן חד משמעי זו השאלה שהכי הרבה שואלים אותי כששומעים שאני לוכד נחשים.
אולם, התשובה היא לא פשטה, נחשים מתחלקים לשני סוגים- לא ארסיים וארסיים ואז מתחלק לתתי סוגים- קטלניים ולא קטלניים. בנוסף, יש להכיר זנים של נחשים מבחינת מאפייני מראה חיצוני, להכיר את האזורים בהם הם בד"כ חיים ועל בסיס המידע הזה לקבוע את מידת הארסיות של הנחש.
חשוב להבין שמידת הסיכון מהכשת נחש נובעת לא רק מסוג הנחש, אלא גם מכמות הארס שהוחדרה לגוף, מגודל הקורבן ומאזור ההכשה. אלה הם הסממנים העיקרייים לזיהוי שהנחש מולכם לא ארסי:
דוגמאות לנחשים ארסיים בארץ:
דוגמאות לנחשים לא ארסיים בארץ:
תיארתי כבר את התסמינים המרכזיים היכולים להופיע לאחר הכשת נחש, תסמינים הכוללים, כאבים, נפיחות, אדמומיות, סימפטומים סביב נשימה, ראיה והזעה.
כעת אסביר מהו הטיפול ההכרחי בחלוקה לטיפול ראשוני וטיפול שניוני.
עשו | אל תעשו |
וודאו שהאדם שהוכש ואתם מוגנים מהכשות נחש נוספות והתמקדו בטיפול | הימנעו מרדיפה אחר הנחש |
שימרו על רוגע ככל שניתן, הימנעו מתזוזות מיותרות שעלולות להגביר את קצב התפשטות הארס בגוף | אל תיגעו באזור ההכשה לא על ידי ניסיון מציצת ארס, צריבה או ביצוע חתך של המקום |
פנו את אזור ההכשה מביגוד או אביזרים היכולים למנוע או לעכב התנפחות של האזור (זו פעולה שהגוף זקוק לה) | לא לשתות או לאכול, להימנע מחומרים או תרופות , אלא אם קיבלתן הנחייה מאיש מקצוע בעניין. |
לא לעשות חוסם עורקים לאזור ההכשה | |
שטיפה עם מים וסבון יכולה לסייע בהרגעה של האזור וחיטוי, אולם במקרה שבו לא ידוע סוג הנחש השטיפה יכולה למחוק את שרידי הארס שלעיתים נחוצים לזיהוי נכון והתאמה רפואית |
הגעה מהירה למקום טיפול רפואי
זיהוי הכשת נחשים דורש ידע ויכולת לשים לב לפרטים. במידה ונתקלתם בנחש אני ממליץ קודם כל לצלם אותו, ואז לשלוח אלינו את התמונה. נשמח לעזור לכם לזהות אותו, ואפילו להגיע וללכוד אותו בבטחה.
המחיר אצלנו באילנית הדברות הוא 300 ₪ כאשר הוא משתנה במקרים של אזור גישה בעייתי, חיפוש נחש או לכידה מחוץ לשעות העבודה המקובלות, וכולל ניטור ובדיקה מקצועית של לוכד מוסמך. במהלך הלכידה, תקבלו גם מידע חשוב לשמירה על סביבה נטולת נחשים והרחקתם, כולל זיהוי גורמים שיכולים למשוך נחשים לאזור והדרכים למנוע מהם לחזור בעתיד.
התמודדות עם נחש היא פעולה מסוכנת למי שאין לו ניסיון וידע בתחום, המשמעויות של התמודדות עם נחש, יכולה להוביל להכשה ואף לסיכון חיים.
ההמלצה שלי (כמו אנשי מקצוע אחרים כולל מתחום הרפואה) היא לקרוא למומחה להתמודד עם הנחש ובמקרה של הכשה, להגיע במהירות לטיפול רפואי, תוך שמירה על כללי הטיפול הראשוני ההכרחי.
אם נתקלתם בנחש, צרו עימי קשר ותקבלו שירות לכידת נחש באופן מידי, המלצות והכוונה, שיבטיחו את הבטחון שלכם ושל היקרים לכם.
המנהל של אילנית הדברות ודור שלישי למשפחת מדבירים,
ובעל תואר B.A לכלכלה ומנהל עסקים
מספק שירותי הדברה לכל סוגי המזיקים והחרקים.
רוצים להתייעץ איתי ?
חייגו עכשיו 054-8849445
איך נראת הכשת נחש
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים