

ריסוס לדשא סינטטי או טבעי ופתרונות יעילים נגד מזיקים עם מדביר מוסמך
דף הבית » הדברת עצים » ריסוס דשא (טבעי או סינטטי)
אחת הסיבות העיקריות שאנשים מעדיפים לגור בבתי קרקע היא אפשרות שתהיה להם פינה ירוקה. אפשרות של גינה, דשא שאפשר לשבת עליו (טבעי וגם סינטטי), לארח חברים ובני משפחה, לתת לילדים ולנכדים לשחק, וסתם להירגע בסוף היום בישיבה בחוץ על הדשא.
הבעיה היא, שיש מי שמנסים לפגוע בחוויה הזו וקוראים להם מזיקי דשא. אלו קבוצה של חרקים וזוחלים המגיעים לדשא וגם פוגעות בדשא עצמו וגם מפריעים לנו להשתמש בו.
כדי להבין איך מתמודדים נצלול יחד לתוך הדשא ונכיר את מזיקי הדשא ומה אפשר לעשות כדי להרחיק אותם ולאפשר לכם ולמשפחתכם חווית דשא נעימה.
מזיקי דשא מגיעים בשביל, מזון, מחסה, צרכי רבייה וחיפוש אחר סביבת מחייה מתאימה. אמנם, העדפה שלהם הינה לרוב, דשא טבעי, אך גם דשא סינטטי מספק להם חלק מהצרכים הללו.
מזון – מורכב מחרקים אחרים, משורשים ועלים של הדשא הטבעי, וגם שאריות מזון ופירורים שנפלו מבני אדם ונשארו בדשא, כולל הדשא הסינטטי.
הגנה ומחסה – מסתור בין עלי הדשא ומתחת לאדמה בשני סוגי הדשא.
סביבת מחייה ורבייה – מרבית מזיקי הדשא מחפשים סביבת מחייה המספקת גם הגנה וגם טמפרטורה (לרוב לחה), המתאימה גם למחייה וגם להתפתחות של הביצים שהוטלו.
חלק מהמזיקים מגיעים על ידי בעלי חיים (פרעושים), חלק מגיעים על ידי יכולת תעופה שיש להם (חיפושיות), חלק מגיעים משטחים סמוכים במסגרת החיפוש שלהם אחרי מזון, מחסה ותנאים מתאימים להם ולרבייה.
חשוב שתדעו שבשירות הדברה למזיקי דשא שתקבלו ממני באילנית הדברות, נבדוק גם את מקור ההגעה של המזיקים ומהן הפעולות שאפשר לעשות כדי למנוע מהם לחזור ולהטריד אתכם בדשא.
ייתכן שחלק ממזיקי הדשא הללו לא יהיו מוכרים לכם, אבל תהיו בטוחים שהם נמצאים והם בהחלט מזיקים ומטרידים.
מה הם הנזקים של מזיקים בדשא?
הנזקים מתקיימים לעלי הדשא וגם מתחת לדשא באדמה כנגד השורשים. בשני המקומות, מזיקי הדשא מונעים מהדשא להתפתח, במקרים רבים ללא טיפול הם פשוט גורמים לדשא למות. בנוסף, הנוכחות שלהם מטרידה את כל מי שנמצא בסביבת הדשא או מבקש להנות ממנו, מבחינת עקיצות, טיפוס ובאופן כללי יצירת חוסר נעימות.
ערצבים – חרק מבית משפחת החגבאים, מוכר גם בשם המקומי "כלב מים". הערצב מסוגל ללכת, לשחות, לחפור ולעוף והוא מחפש סביבת אדמה לחה, עשירה בחומר אורגני. הוא ניזון מהצומח אך גם מחרקים קטנים. את תהליכי הרבייה נקבת הערצב עושה במחילות באדמה מתחת לדשא.
פרעושים – חרקים מוכרים, בעיקר מגיעים לדשא באמצעות בעלי חיים עליהם הם חיים. הם אינם אוכלי עשבים אלא ניזונים מדם, אך הדשא הוא מקום מתאים עבור הפרעושים להיות בו ומדי פעם להגיע לקורבן העובר או יושב בו.
דובון קורים – זחל ממשפחת העשיים והוא ניזון מסוגים רבים של עלים וצמחים ודשא הוא כמו מזנון פתוח עבור דובון הקורים.
נמלים – בדשא טבעי לעיתים מקימות שם קינים ובדשא סינטטי מחפשות מזון עבור הקן. הן לרוב אינן עוקצות אך בהחלט יכולות להיכנס לתיקים, קופסאות, מזון ולטפס על מי שיושבים על הדשא.
נמלי אש – זן נמלים מסוכן בעל יכולת עקיצה לא נעימה בכלל. כאשר אזורי דשא טבעי עם אדמה לחה, מתאימים לצרכי בניית הקן של נמלי האש.
נדלים – זוחלים שמרבית האנשים נרתעים מהם עקב מראה מאיים, דשא טבעי הוא מקור טוב לעלים נרקבים, אדמה לחה ומציאת חרקים קטנים המהווים עבורם מזון. האדמה מתחת לדשא סינטטי מצוינת עבורם מבחינת חושך ולחות.
קרציות – כמו פרעושים גם הקרציות ניזונות מדם אותו הן מוצאות בבעלי חיים ובבני אדם. אזורי מדשאות שיש בהן תנועה מרובה של בעלי חיים ובני אדם מהווים מקום מושלם עבורם להיצמד לקורבן ולמצוץ את דמו.
פרדוניות – חרקים ממשפחת הפרפראיים הניזונים מהצומח. אמנם דשא הוא פחות המקום שהן אוהבות מבחינת מזון, אבל בתנאים מסוימים גם הוא יכול להתאים להם.
חיפושיות (זיבליות וחדקוניות) – יש כמה סוגי חיפושיות (למשל, חיפושית זבל) המוצאות בדשא מקום נוח לכל הצרכים שלהם, כולל גידול והתפתחות של זחלים.
כנימות – חרקים קטנים (לא להתבלבל עם כינים) הניזונים בעיקר ממיצים ונוזלים הנמצאים בעלים ובצמחייה. הן אינן עוקצות ואינן מסוכנות לבני אדם, אך הן מזיק משמעותי להתפתחות של הדשא.
זבובים – חרק מעופף מוכר ומציק במיוחד, בעיקר מחפש אוכל במדשאות, גם מזון אורגני וגם מזון שבני אדם השאירו אחריהם.
לפני שנדבר על הדברה ירוקה, באמצעות שילוב חומרי ריסוס טבעיים או מבוססים על חומרים טבעיים שיוצרו בתהליכי סנתוז, נבדוק מה האפשרויות של הדברה טבעית, הנקראת גם הדברה ביולוגית.
ברור כי מבחינת גישות לאיכות הסביבה, העדפה תהיה לעשות שימוש בהדברה טבעית כדי לצמצם חומרים בעלי רעילות (גם אם היא נמוכה). הבעיה היא שכל שיטות ההדברה הטבעיות הן איטיות בהשגת התוצאה, והרבה פעמים לדשא עצמו, אין מספיק זמן לשרוד עד לתוצאת ההדברה.
מניסיוני כמדביר למדתי, שלקוחות רוצים מענה מהיר ורוצים לשמור שהדשא לא ייפגע ובמיוחד לחזור להשתמש בדשא (זה כולל גם דשא פרטי וגם דשא ציבורי שבאחריות רשויות מקומיות, מוסדות וכדומה).
שיטות להדברה טבעית
עשבים שוטים יכולים להיות מטרד וחוסר אסטטיקה בעין בגינה שלכם. הם יכולים למשוך הרבה מזיקים שניזונים מהם ולהפריע לגדילה של צמחים אחרים. כדי למנוע מהם להתרבות אנחנו ממליצים לכם לבצע את הפעולות הבאות :
הדברה באמצעות ריסוס חומרים רעילים (רעילות נמוכה בעקבות שימוש בחומרים טבעיים) היא ללא ספק היעילה ביותר מבחינת טיפול במזיקים וגם אינה גורמת נזק לאדמה ולדשא עצמו. כמדביר אני עושה שימוש בכמה סוגי חומרי הדברה, אותם אני בוחר בהתאם לסוג ומאפיין הדשא (סינטטי וטבעי) ובהתאם למזיק הדשא בו מטפלים.
הדברת מזיקים בדשא טבעי
חומרי ההדברה עבור דשא טבעי חזקים יותר, מאשר אלו בשימוש עבור דשא סינטטי, מכיוון שצריכה להיות להם השפעה ארוכת טווח יותר בגלל שדשא טבעי מושך הרבה יותר חרקים ומספק להם יותר צרכים
הדברת מזיקים בדשא סינטטי
עבור דשא סינטטי יש יותר חומרי הדברה בשימוש, מכיוון שאין כאן אלמנט של פגיעה בדשא צומח, אך אם זאת, האתגר הוא בשמירה על החומר עצמו שישפיע לטווח ארוך. בשונה מדשא טבעי בו חומר הריסוס נספג לעלים ולאדמה וממשיך לפגוע בחרקים, בדשא סינטטי זה לא קורה, החומר פשוט נשאר חשוף. בעקבות כך יש לשטוף את הדשא לאחר כמה ימים או שעות תלוי בחומר, בחרק, את ההנחיות מקבלים מהמדביר.
איך למנוע חזרה של מזיקים לדשא?
מומלץ לשמור על איכות וטיפוח הדשא כדי ליצור דשא חזק. ניתן לעשות זאת באמצעות טיפול ותחזוקה תדירה, שימוש בחומרי דישון, השקיה ממוקדת, עקירת עשבים שוטים, גיזום, אוורור האדמה (צמצום מקומות לחים), וערנות לגדילה של הדשא וזיהוי מהיר של מזיקי דשא והדברה שלהם.
מזיקי בדשא הם מטרד כי הם פוגעים באפשרות שלנו להנות מהדשא וגם בסופו של דבר עולים לנו כסף מכיוון שצריכים לקנות משטחי דשא חדשים לאחר שהקיימים מתו.
אם יש לכם מזיקים בדשא, על תמתינו שיהיה מאוחר יותר, צרו קשר כאן ותקבלו הצעה מחיר משתלמת, יעילה ומהירה להציל את הדשא שלכם ולהחזיר לכם את החוויה הירוקה.
לא אין צורך מכיוון שהריסוס אינו פוגע בחומר הסינטטי. יש לשטוף את הדשא היטב פרק זמן מסוים לאחר הריסוס.
ישנם כמה סימנים: זיהוי של החרקים עצמם, בורות או ערמות חול בדשא, בדשא נוצרות קרחות, הדשא הופך לחום צהוב למרות השקיה, הדשא צומח באיטיות.
דשא סינטטי יותר נוח לטיפול כנגד מזיקים והוא גם מושך פחות מזיקים. אם זאת בסופו של דבר הבחירה בסוג הדשא צריכה להיות קשורה לחוויה שאתם מבקשים לעצמכם מכיוון שכנגד מזיקי הדשא יש פתרונות הדברה ולא משנה מהו סוג הדשא.
בעיקר שמירה על איכות וטיפוח הדשא באמצעות טיפול תדיר, חומרי דישון וערנות לגדילה שלו (זיהוי מהיר של מזיקי דשא והדברה שלהם)
המנהל של אילנית הדברות ודור שלישי למשפחת מדבירים
מספק שירותי הדברה לכל סוגי המזיקים והחרקים.
כלכלן ויועץ תברואי ללקוחות פרטיים ומוסדיים
להדברה ומניעה תוך מתן דגש על הוזלה ופתרונות מהירים .
רוצים להתייעץ איתי ?
חייגו עכשיו 054-8849445
ריסוס דשא (טבעי או סינטטי)
👇🏻אתם לא מבינים איזה כיף איתנו 👇🏻
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים