צ

הדברה לפייחת

פייחת עצים היא מטרד נפוץ המשפיע על סוגים רבים של עצים, ומציב סיכונים חמורים לבריאותם ושלמותם. מדובר בהצטברות שכבה דמוית אבקה, הנוצרת בעיקר על ידי פטריות, הניזונות מטל הדבש שהופרש על ידי כנימות. כן, מצב של פייחת מתאפיין בהצטברות של כנימות ומזיקים מצד אחד, והתפתחות של פטרייה מצד שני – כל ה"טוב" שבשני העולמות הללו בין אם מדובר בפגיעה בעצי פרי – פייחת במנגו, פייחת בפקאן או פייחת תמרים – או בעצי נוי, חיוני להבין מה הגורמים לה, כיצד למנוע את הבעיה וכיצד מתבצעת הדברה לפייחת אם וכאשר היא מופיעה.

מדביר מוסמך
הדברה לפייחת

השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ מקצועי

תוכן עניינים:
הדברה לפייחת

כיצד חולדות נכנסות הביתה ?

מה זה פייחת עצים?

פייחת עצים היא פטריה שמתפשטת על עץ שנגוע בכנימות. זו בעיה מורכבת שכוללת 2 סוגי מזיקים ויותר, הפוגעים בעץ במספר דרכים, ולכן מצריכה אבחון וטיפול של מדביר מורשה ומקצועי. אם זיהיתם פייחת בעץ שלכם, יש לפעול במהרה להדברת כנימות ופטריות והסרת הנגעים.

הנזק העיקרי שהפייחת מעוללת נובע מכך שהאבקה הלבנה המצטברת לאורך זמן על עלי הצמח, מונעת את תהליך הפוטוסינטזה שלו מכיוון שהיא לא מאפשרת לצמח לקלוט את קרני השמש. כתוצאה מכך, העץ צומח לאט יותר ולהצהבה של עלי העץ.

אילו סוגי פטריות עלולות לפגוע בעצים?

ישנן מספר סוגים של פטריות שיכולות להשפיע על עצים, לכל אחת שיטת התקפה משלה:

  • ריקבון שורש ארמיליריה (פטריית דבש) – פטרייה זו תוקפת את השורשים, מה שמוביל לריקבון נרחב ובסופו של דבר למוות של עצים.
  • ריקבון שורש גנודרמה – פטריה גדולת ממדים, המופיעה בבסיס העצים.
  • טחב אבקתי (פייחת לבנה) – פטרייה נפוצה המשפיעה על העלים, הגבעולים והפירות של העצים, מה שמוביל לירידה בחיוניות העץ.

פייחת לבנה - מדוע הדברה מהירה היא חשובה?

כאשר היא מזוהה, חיוני להגיב במהירות ולבצע הדברה לפייחת. ככל שמאפשרים לפטריה להתפשט זמן רב יותר, כך קשה יותר לטפל בה, והסיכון לאבד את העץ לחלוטין גדל. טיפול מיידי, כגון שימוש בקוטל מזיקים נגד פייחת – קונפידור – וכן ריסוס נגד כנימות, יכול לסייע במניעת נזק רב.

לטיפול בנגעים חמורים מומלץ שלא לוותר על שירותי הדברה מקצועיים, שכן רק מדביר מקצועי  יכול לאבחן נכון פייחת עצים ולספק את אפשרויות הטיפול היעילות ביותר. יתרה מכך, עזרה של אנשי מקצוע מורשים מבטיחה כי נעשה שימוש בקוטלי הפטריות הנכונים, ושהם מיושמים באופן שאינו פוגע בסביבה.

הדקל פגוע מחדקונית הדקל

שיטות טיפול והדברה לפייחת

אם פייחת עצים מתגלה בשלב מוקדם יחסית, ישנן מספר שיטות לטיפול ולעצירת התפשטות הריקבון. הטיפול תלוי לרוב בחומרת הבעיה.

  • טיפולים קוטלי פטריות – קוטלי פטריות משמשים בדרך כלל לטיפול בפייחת עצים, וכוללים טיפולים מיוחדים כמו קונפידור המיושם על שורשי העץ ובסיסו. טיפול מסוג זה יכול לסייע בהגנה על העץ מפני גידול פטרייתי נוסף ולחסל נגיעות קיימות.
  • גיזום – הסרת החלקים הנגועים של העץ יכולה לעזור לעצור את התפשטות הפייחת. גננים מקצועיים גוזמים לעתים קרובות ענפים או חלקים נגועים כדי להגביל את הנזק.
  • ריסוס – בהתאם לסוג המזיקים שמזהים, כמו כנימות לדוגמה, יש לבצע ריסוס והדברה ממוקדים תוך שמירה על הסביבה. חשוב להדגיש, שללא טיפול בשורש הבעיה, כלומר, בכנימות שמאכלסות את העץ, הבעיה עלולה לשוב. לכן, בכל פעם שמטפלים בעץ נגוע בפייחת, חיוני לתת מענה מקיף ולא לשכוח מהגורם הראשוני לבעיה.

שיטות מניעה והגנה על עצים מפני פייחת

מניעת ריקבון ופייחת עצים מתחילה בטיפול טוב בעצים. עצים בריאים עמידים יותר ויכולים להדוף פטריות ומזיקים באופן טבעי. הנה מספר שיטות שתוכלו לאמץ ויסייעו לכם במניעת ריקבון ופייחת עצים:

  • בדיקה שגרתית – בדיקת עצים באופן קבוע לאיתור סימנים של ריקבון או צמיחה של פטריות היא חיונית. חפשו אזורים רכים או דהויים על הקליפה, אזורים שנגועים בכנימות, גידולים דמויי פטריות או מוהל נוטף. אם תתפסו את הסימנים המוקדמים האלו של ריקבון. הטיפול יהיה מהיר יותר.
  • גיזום נכון – הקפדה על גיזום נכון של עצים יכולה למנוע נגעים המזמינים נבגי פטריות. הקפידו לגזום במזג אוויר יבש והשתמשו בכלים מחוטאים כדי למנוע הפצת מחלות.
  • ניקוז משופר – מים עומדים סביב בסיס העץ יכולים לקדם צמיחה פטרייתית. ודאו שלאזור השורשים של העץ יש ניקוז ואוורור נאותים.
  • הזנה מאוזנת – עצים זקוקים לאיזון של חומרים מזינים כדי להישאר חזקים. דישון יתר עלול לגרום לצמיחה מהירה וחלשה שרגישה יותר לנזקים, בעוד שדישון חסר עלול לגרום לכך שהעץ לא יוכל להדוף מזהמים.

עשה זאת בעצמך – הדברה לפייחת בשיטה הטבעית

בעוד התערבות מקצועית היא לרוב הפתרון הטוב ביותר, חלק מהלקוחות שלי מעדיפים שיטות טבעיות למניעה וטיפול בפייחת עצים. אם זיהיתם מפגעים, אני מזמין אתכם ליצור איתנו קשר. תוכלו לשלוח לנו סרטון כדי שניתן לכם עצות ממוקדות ונוכל לאבחן את הבעיה. אבל בינתיים, הנה כמה שיטות להדברה טבעית שיכולות להועיל, לפחות בחלק מהמקרים הקלים:

  • שמן עץ התה או שמן נים – לשני השמנים יש תכונות אנטי פטרייתיות וניתן למרוח אותם על אזורים נגועים כדי להאט את צמיחת הפטריות.
  • סודה לשתייה – תערובת של מים וסודה לשתייה המרוססת על עלים וענפים יכולה לעזור להדוף זיהומים פטרייתיים על פני השטח.
  • תה קומפוסט – שימוש בתה קומפוסט כתרסיס עלים יכול לחזק את המערכת החיסונית של העץ ולעזור לו להדוף זיהומים ומזיקים.

המסקנה המתבקשת - הדברה לפייחת ומחלות עצים עושים עם אילנית הדברות

זיהוי פייחת עצים ופעולה מהירה יכולים לסייע במניעת נזק נרחב לעצים שלכם. טיפול מוקדם בבעיה באמצעות שיטות הדברה לעצים באופן מקצועי הוא המפתח. אם אתם חוששים לבריאות העצים שלכם, פנו לאילנית הדברות לקבלת ייעוץ מומחה ומגוון אפשרויות טיפול. על ידי עבודה עם אנשי מקצוע, אתם יכולים להבטיח שהעצים שלכם יישארו בריאים ונטולי פטריות מסוכנות ומפגעים.

השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ מקצועי

עמוד זה נכתב על ידי
ליאור זליקובסקי – מדביר מוסמך מספר היתר 2650 

המנהל של אילנית הדברות ודור שלישי למשפחת מדבירים,
ובעל תואר B.A לכלכלה ומנהל עסקים
מספק שירותי הדברה לכל סוגי המזיקים והחרקים.
רוצים להתייעץ איתי ? 
חייגו עכשיו 054-8849445 

הדברה לפייחת​ ⭐⭐⭐⭐⭐

רישיון הדברה
חייג עכשיו ! 
WhatsApp chat