להצעת מחיר וייעוץ חייג עכשיו :
צ

הרחקת דררות

כל מה שצריך לדעת על הרחקת דררות

תוכי דררה זוהי ציפור עם נוצות ירוקות ומרשימות, המתעופפת לה ברחבי המדינה שהיא מוקפת בלהקה גדולה. אך אל תתנו למראה היפה להטעות אתכם, כי זה לא עוד תוכי חביב אלא ציפור שפלשה לארצנו וגורמת ללא מעט נזקים. מה זה תוכי דררה, איזה נזקים הם גורמים, ואיך אפשר להרחיק אותם בצורה יעילה ובטוחה? אל תעופו לשום מקום, כי ריכזנו לכם את כל המידע במאמר הבא.

מדביר מוסמך

השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ מקצועי

תוכן עניינים:
הרחקת דררות

הכירו את תוכי דררה

הדררה, הידועה גם בשם דררה מצויה או דררת קרמר (לפי שמה המדעי Psittacula krameri), היא ציפור צבעונית ומרהיבה המוכרת בזכות נוצותיה הירוקות, זנבה הארוך, והפס השחור שמקשט את צווארה. מקור הדררה בהודו ובאפריקה, אך במהלך השנים היא התפשטה למדינות רבות, כולל לארצנו הקטנה, והפכה לאחת הציפורים הפולשות והבולטות בנוף המקומי. לצד יופייה והקסם שבה, הדררה מעוררת לא מעט דיונים סביב השפעתה האקולוגית על המערכת המקומית, במיוחד כשמדובר בתחרות על מזון ומשאבים עם מינים מקומיים. אז איך ציפור קטנה כזו, הצליחה "לכבוש" מדינה שלמה?  

הרחקת תוכי דררה
הרחקת תוכי דררה

דררות בישראל: הסתגלות והישרדות

למרות היותו מין פולש, הצליח תוכי הדררה לכבוש אזורים נרחבים בארץ ולהתפשט בהצלחה. אלו הסיבות העיקריות לכך:

  • יכולת הסתגלות מרשימה: דררה היא ציפור חזקה ובעלת יכולת הסתגלות למגוון תנאי אקלים וסביבות מחיה. היא מסוגלת לשרוד הן בסביבה עירונית והן באזורים חקלאיים ופתוחים.
  • תפריט מזון מגוון: הדררה היא אוכלת-כל הניזונה ממגוון רחב של מזונות, כולל פירות, זרעים, אגוזים ופרחים. גמישות זו וחוסר בררנות במזון מאפשרת לה לשרוד ולשגשג בסביבות שונות.
  • קצב רבייה והתפתחות מהירים: הדררות מתרבות בקצב מהיר יחסית, מה שמאפשר להן להגדיל את אוכלוסייתן במהירות.
  • כושר הישרדות: לדררות החיות בישראל יש מזל גדול כי אין להן יותר מדיי אויבים טבעיים כמו שיש לדררות החיות באזורים שונים בעולם. למשל עופות דורסים ויונקים טורפים הניזונים מציפורים אלה.
  • השפעה על ציפורים אחרים: הדררות כמו הציפורי מיינה, יכולות להיות תוקפניות כלפי ציפורים אחרים כדי להגן על טריטוריה ולהשיג מקורות מזון. הן נוטות לתפוס חללי קינון ומשתלטות על אזורים של ציפורים אחרים, וגם מונעות ממיני ציפורים אחרים סוגי מזון רבים.

איך דררות חיות ומתרבות?

דררות הן ציפורים חברתיות שחיות בלהקות גדולות, ובכך מעניקות לעצמן הגנה מפני טורפים ואויבים, ובשיתוף פעולה הרמוני הן מוצאות מזון ואף מקום לינה משותף. הדררות מתחילות את השגרה היומית שלהן עם זריחת השמש, אז הן יוצאות בקולי קולות לחפש מזון ולטפח את הנוצות שלהן.
עונת הרבייה של הדררות מתחילה באביב, כאשר הן מקננות בחללים טבעיים ומוגנים שמצאו לעצמן. בני הזוג מתחלקים במטלות כך שהנקבה מטילה בין שתי ביצים לשישה ודוגרת עליהן במשך כ-20 יום, בזמן שהזכר דואג להביא לה מזון בזמן הדגירה. לאחר בקיעת הביצים, שני ההורים מאכילים את הגוזלים עד שהם עוזבים את הקן לאחר כ-7 שבועות. הדררה היא ציפור מונוגמית, שנשארת נאמנה לבן זוגה לאחר שחיזרה אחריו.

הרחקת טוקי דררה

איזה נזקים דררות גורמות?

נשמע שדררה זו ציפור חלומית? מסתבר שהמין הפולש הזה גורם ללא מעט נזקים במגוון תחומים:

  • נזק לחקלאות: דררות חובבות מזון בריא ומגוון והן ניזונות מפירות וגידולים חקלאיים, כמו שקדים, פקאנים, תמרים, אגסים, תפוחים, רימונים, פרי הדר, מנגו וחמניות. הן אוכלות את הפירות והזרעים, ובכך גורמות לירידה ביבול ולנזק כלכלי לחקלאים. להקות גדולות של דררות יכולות לגרום לנזק משמעותי למטעים ולשדות.
  • תקיפה ושליטה: הדררות מתחרות עם מיני ציפורים מקומיים וקטנים על מקומות קינון בצורה אגרסיבית ומשתלטות על חללים טבעיים בעצים. הן דוחקות את המינים המקומיים ומקטינות את הסיכוי שלהם להתרבות.
  • מטרד ורעשים: כמעט בלתי אפשרי לפספס את הקול הצורם והחזק של התוכי, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות. דררות נוהגות לזמר גם בשעות אחר הצהריים, וגורמות למטרד עבור תושבים רבים.
  • סכנה בריאותית: כמו ציפורים ובעלי כנף אחרים, גם דררות משאירות אחריהן לשלשת, המכילה חיידקים וטפילים המסוכנים לבני אדם. מעבר לזה לשלשת מושכת אליה מזיקים אחרים, כמו חרקים וזבובים מעיקים.

מאיזה מקומות צריך להרחיק דררות?

  • שטחים חקלאיים: זהו המקום החשוב ביותר להרחקת דררות, שכן הן גורמות נזק משמעותי ליבולים.
  • שכונות ובתים: דררות עלולות להוות מטרד רעש משמעותי באזורי מגורים, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות אחר הצהריים. בנוסף הן עלולות לקנן במבנים, לבנות קנים ולשהות במקומות כמו פתחי אוורור ומרפסות, ולגרום ללכלוך ולשלשת.
  • גינה עם עצי פרי: דררות נהנות מכל העולמות בגינות עם עצי פרי, כי מצד אחד הן מקננות בחללים טבעיים כמו עצים, ומצד שני הן זוללות הפירות בשלמותן, בחלקן, ופשוט גורמות לנזקים.
  • מרפסות: אמנם דררות פחות מקננות במרפסות או בגגות, אבל אין להן בעיה לנחות שם, לנוח וללקט מזון, תוך כדי שהן מלכלכות את השטח עם לשלשת ונוצות.

האם אפשר להרחיק דררות לבד? סיפור אמיתי.

הגעתי ללקוח לביצוע הרחקת דררות מהגינה, לאחר שניסה להרחיק אותן בעצמו במשך תקופה ארוכה באמצעות שיטות טבעיות שהשפיעו לטווח קצר בלבד. בנוסף פיזר ריחות חזקים של אבקת פלפל שחור וקינמון ברחבי הגינה, שאלו במהרה התפוגגו באוויר וגרמו לאלרגיה לכלבים. הסברתי ללקוח שהרחקת דררות זה עסק בעייתי ומורכב הרבה יותר מפיזור דיסקים או מראות בחצר. לאחר השיחה הגעתי לבדיקת מצב הגינה והיא אכן מקום אסטרטגי לדררות מאחר והיא מכילה הרבה מזון עבורן כמו עצי פרי גבוהים בגינה. לאחר מכן השתמשנו ברשתות ניילון שקופות להרחקת ציפורים ודררות לצמיתות. כיסינו את אזור הפרגולה והעצים הגבוהים ואת אזורי הנחיתה של הדררות. כך הגנו על העצים מפגיעה והלקוח לא צריך להתעורר מהקולות המטרידים של הדררות יותר. בעזרת הניסיון שלנו אנחנו יודעים לזהות את המקומות שהדררות נמשכים אליהם ויודעים להציב מלכודות לפי שיטות פסיכולוגיות יחודיות לנו.

הרחקת ציפורים
הרחקת ציפורים

למה קשה להרחיק דררות לבד?

  • אינטליגנציה וסתגלנות: דררות הן ציפורים חכמות ובעלות יכולת למידה גבוהה. נסו להפתיע אותן עם מלכודות מאולתרות והן ילמדו להיזהר מהן ולפתח חסינות.
  • התנהגות חברתית: הן חיות בלהקות גדולות, דבר המקשה על הרחקתן. גם אם הצלחתם להרתיע ציפור אחת, רוב חברות הלהקה לא יושפעו כלל. מעבר לזה, הן מתקשרות ביניהן ומרתיעות מפני סכנות.
  • גישה מוגבלת: דררות נוטות לקנן במקומות גבוהים וקשים לגישה, כמו צמרות עצים, חורים בקירות או מתחת לרעפים. גישה למקומות אלו לצורך הרחקה או טיפול בקנים עשויה להיות מסוכנת ולדרוש ציוד וניסיון.
  • חוסר אחידות בשיטות הרחקה: שיטות מאולתרות להרחקת דררות כמו תליית דיסקים או הכנת דחלילים משונים, הן זמניות ולא יעילות לטווח ארוך. הדררות מתרגלות לנוכחות החפצים ומבינות שאין בהם סכנה ממשית וזוהי בדיוק הבעיה בהרחקת יונים.
דררה בגינה
דררה בגינה

4 שיטות להרחקת דררות בצורה יעילה

אז איך בכל זאת אפשר להרחיק את הציפור המתוחכמת? למזלכם עם 32 שנות ניסיון בהדברה והרחקת כל מיני סוגי בעלי כנף, גם לנו יש 4 שיטות להרחקתן בצורה יעילה. כך זה עובד:

  • התקנת רשתות: רשת עמידה ואיכותית היא דרך מצוינת ופתרון ארוך טווח, למניעת כניסה של ציפורים מכל הסוגים (וגם מזיקים ומכרסמים) לאזורים כמו: מרפסות, מסתורי כביסה, פתחים וחלונות. את הרשת אנו מתקינים במקום המיועד למניעת כניסה פיזית למקומות קינון.
  • הנחת דוקרנים: אין ספק שזוהי שיטה זולה יותר ומצוינת כפתרון זמני, או משתנה בעת הצורך כשצריך להזיז את הדוקרנים. אנו מניחים את הדוקרנים על משטחים שונים כמו אדן החלון, מעקה, פרגולה, גגות ומרזבים. הדבר מונע מציפור הדררה לנחות במקום.
  • פס חשמלי : בשיטה זו אנו מתקינים פסים חשמליים על משטחים שונים כמו גגות, מרפסות, ומעקה, כך שהדררה נוחתת במקום היא מרגישה זרם חשמלי חלש שמרתיע אותה. הפסים החשמליים לא פוגעים במראה האסתטי של המקום, ומתאימים לגינות, מרפסות ועוד.
  • בובת דחליל של ינשוף או נשר: דררות לא אוהבות טורפים ואם משלבים את שיטת הדחליל בדמוי ינשוף או נשר, לצד פתרונות הרחקה אחרים, זה בהחלט יכול לעשות את העבודה. כדי לשפר את התוצאות אנו מגוונים בכל פעם בבובה אחרת, או משנים את מיקומה.

הרחקת דררות עם אילנית הדברות

בתור חברת הדברה מקצועית ומנוסה (בכל זאת, למעלה מ-30 שנה), אין ספק שהרחקת דררות יכולה להיות משימה מאתגרת ומורכבת, בעיקר אם מדובר בלהקה ולא בציפור בודדת. ברוב המקרים שהציפור מוצאת מקום אידאלי לקונן בו, היא לא תמהר לעוף משם, תקים שם קן ותהפוך למפגע תברואתי ומטרד יומיומי.
התנחלו לכם דררות בגינה או במרפסת? אתם לא צריכים להתמודד עם זה לבד. אנו באילנית הדברות יודעים להתאים את שיטת ההרחקה הטובה ביותר בהתאם למצב הספציפי שלכם.
צרו איתנו קשר עוד היום לייעוץ מקצועי בחינם ובאהבה, ותקבלו שירות מקצועי, מהיר בפריסה ארצית ועם אחריות מלאה!

השאירו פרטים ונחזור אליכם לייעוץ מקצועי

עמוד זה נכתב על ידי
ליאור זליקובסקי – מדביר מוסמך מספר היתר 2650 

המנהל של אילנית הדברות ודור שלישי למשפחת מדבירים,
מומחה להרחקת יונים , מגדל תוכים וציפורים
ומספק שירותי הדברה לכל סוגי המזיקים והחרקים.
רוצים להתייעץ איתי ? 
חייגו עכשיו 054-8849445 

הרחקת דררות ⭐⭐⭐⭐⭐

רישיון הדברה
חייג עכשיו ! 
WhatsApp chat