

אם נחשים מטילים עליכם אימה, איך תרגישו עם ביצים שנחשים הטילו? עונת האביב מתקרבת וזוהי תקופה נפלאה לצאת לטבע, לטייל ולחקור. דווקא בתקופה זו אתם עשויים להיתקל לא רק בנחשים אלא גם בביצים שלהם, וזה יכול לקרות אפילו בגינה הפרטית שלכם. איך נחשים מטילים ביצים, מה עושים שמזהים אותם ולמה חשוב להזמין לוכד נחשים במקרה כזה? ריכזנו לכם את כל הסודות המרתקים במאמר הבא.
תהליך הרבייה של הנחשים מתבצע בעיקר בעונות החמות – קיץ ואביב. הנחשים מסיימים את תרדמת החורף ויוצאים אל הטמפרטורות החמות לחפש נקבה לחיזור אחריה. לאחר מכן הם מבצעים הזדווגות ואחרי קליטת הנקבה , היא מייצרת בגופה ביצים ונושאת אותן בגופה במשך מספר שבועות. כשמגיע זמן ההטלה, היא מחפשת מקום מתאים, לרוב אזור לח וחמים, כמו מתחת לסלעים, בתוך מחילות או בין צמחייה עבה.
ברגע שהצאצאים בוקעים מן הביצים, הנחשים משחררים אותם לדרכם העצמאית, הם אינם מגדלים אותם ולא מטפלים בהם.
הידעתם? לא כל סוגי הנחשים מטילים ביצים, ישנם כאלה שמשריצים נחשים חיים, כך שאם נתקלתם בתופעה כזו, זה לא באמת נדיר.
אז בכמה ביצים מדובר? מספרם משתנה בהתאם לסוג הנחש, ויכול לנוע בין שתי ביצים עד למאה!
ביצי נחש הן בדרך כלל אובליות וגמישות למגע, עם מרקם דמוי עור. גודלן משתנה בהתאם לסוג הנחש, כאשר הטווח הוא בין 2 – 6 ס"מ, מה שיכול להזכיר גרגיר אפונה ועד לגודל של כדור גולף. צבען לרוב לבן, אך יכול להיות גם עם גווני קרם או צהוב עדין. בעין לא מקצועית לא תמיד קל לזהות ביצי נחש, ובקלות אפשר לחשוב שמדובר בביצים של ציפור או של חיה אחרת. נחשים בכל מקרה יעדיפו להסתיר את הביצים ולהטיל אותן במקום מסתור.
בחודשי האביב והקיץ החמים יש סיכוי סביר שתתקלו בנחש בסביבה, בין אם מדובר בחצר הפרטית, בגן הילדים, בפארק ואפילו בתוך הבית. זיהוי מקדים יכול למנוע מפגש מפתיע עם נחש, שיכול להסתיים בתוצאה קטלנית.
אלו הסימנים העיקריים:
אולי שמעתם את הסיפור על הילד האוסטרלי הצעיר, שהסקרנות והתמימות שלו כמעט עלו לו בחיים. הוא מצא ביצים משונות בחצר, ומאחר ואין לו ניסיון בלכידת נחשים או בזיהוי של ביצים, הוא חשב לשמור אותם למזכרת בארון. מתוך הביצים בקעו נחשים ארסיים קטנטנים אך מסוכנים, ולמזלם של המשפחה, האמא התקשרה ללוכד נחשים מקצועי שהספיק ללכוד אותם בזמן.
רוצים להימנע מסיכונים? כך תפעלו אם תמצאו ביצים:
סגרו את הדלתות והחלונות– כדי למנוע מהנחש לברוח ושיהיה קל לאתר אותו, נסו לסגור אותו במקום אחד, לא להטיל עליו אימה כדי שלא יתקוף את בני הבית, ולסגור את כל הפתחים כדי שלא תהיה לו אפשרות לצאת.
התרחקו מהנחש– אל תתקרבו אל הנחש והרחיקו ממנו חיות ואת בני משפחה. נחש יכול להיות ארסי ולכן אל תסתכנו.
שמרו על סביבה שקטה– נחשים עלולים לחשוב שרעש מסויים הוא מקרב אותם אליכם או מאיים עליהם, כדי לא לגרום לתזוזה פתאומית ולא צפויה או חלילה תקיפה, נסו לשמור על האזור שקט. יכול להיות שהוא נכנס לביתכם רק כדי לחפש מזון או נקבה להיזדווג ולכן אינכם צריכים להפחיד אותו או לצרוח מפחד. אנחנו עוד מעט מגיעים 🙂
הימנעו משימוש בנפצים או חומרים מסוכנים – אל תנסו להרוג את הנחש וגם אל תעשו זאת עם סכנה כלפיכם. לא שווה שתיבהלו מהנחש ותפצעו את עצמכם מתוך פחד.
החוק להגנת בעלי חיים בישראל אוסר על פגיעה בבעלי חיים, כולל נחשים. פעולת הרחקת נחש צריך להתבצע בצורה הומנית, תוך שמירה על בריאותו. אסור להרוג את הנחש או לבצע פעולות שפוגעות בבריאותו במכוון, ויש להיעזר בלוכד נחשים מוסמך על מנת למנוע פגיעות מיותרות.
לכידת נחש יכולה להיות אירוע מהיר ויכולה להיות אירוע ארוך ומסוכן.
נתחיל בזה שנחשים הם בעל חיים מוגן, וגם אם האינסטינקט הראשוני שלכם הוא להרוג את הנחש מתוך פחד, אתם עוברים על החוק. בנוסף, כל מפגש עם נחש ללא כל ידע וניסיון עלול לסכן אתכם ובני משפחתכם, ולגרום לנזקים נוספים. גם מציאת ביצים של נחשים מחייבת הזמנת לוכד נחשים, והסיבות לכך ברורות:
הגעתי לבית משפחה חביבה באזור השרון, לאחר שמצאו ביצים לא מזוהות בחצר הבית. דבר ראשון ביקשתי מהם לצלם לי את הביצים, להתרחק ולא לגעת בהם. זיהיתי שמדובר בנחש חולות והסברתי למשפחה שהוא אינו ארסי והנחשה הגיעה לביתהם בטעות כנראה לחיפוש מזון והשאירה את הביצים שלה בחצר כמקום גידול נוח. לאחר מכן שאלתי מה המיקום המדויק שלהן, כמה יש, גודל וצבע. התראתי בפניהם שיש כנראה נחשים בסביבה, ועדיף לשמור מרחק עד שאגיע.
לאחר שהגעתי למקום אספתי את הביצים בזהירות מבלי לפגוע בהן, ופעלתי בהתאם להנחיות רשות הטבע והגנים. בשלב השני התחלתי במלאכת לכידת הנחש, ולכדתי אותו בהצלחה עם מוט מיוחד שלא פוגע או מכאיב לו. את הנחש העברתי למקום מבטחים ביחד עם הביצים והרחק מהעיר, ולבסוף ייעצתי למשפחה כיצד לנהוג כדי למנוע כניסה של נחשים לגינה.
במקרים כאלה, אנחנו ממליצים ללקוחות שלנו להישאר בשליטה, לא לעשות רעשים מיוחדים כמו צעקות ולהמתין בקור רוח עד שנגיעה לביצוע העבודה. מרבית הנחשים בישראל אינם ארסיים ומגיעים אליכם בטעות , תהיו בטוחים שהם לא רוצים להיפגש איתכם כמו שאתם גם לא נהנים מהמפגש איתם.
המחיר עבור לכידת נחשים נע בין 400 ₪ עד 1000 ₪ והוא משתנה בהתאם למספר גורמים. האם הנחש נמצא במבנה סגור כמו בתוך הבית או במחסן, או משוטט בחצר רחבה? איזה סוג נחש מדובר ומה מורכבות העבודה? האם יש צורך באיתור ופינוי ביצים של נחש? בשורה התחתונה, המחיר נקבע בהתאם למורכבות וכמה זמן לוקח ללכוד את הנחש.
אנו באילנית הדברות מכירים את כל השיטות המועילות ללכידת נחשים, וגם את השיטה הפסיכולוגית שמשפיעה שלהם. בזכות שילוב מנצח של ידע, מקצועיות וניסיון, אנו נלכוד כל נחש ונפחית את הסיכוי להימצאות ביצים של נחש בסביבה.
אם אתם מתמודדים עם נחשים בביתכם, אל תהססו להתייעץ עם מדביר מורשה. אילנית הדברות היא חברה וותיקה – מעל 30 שנות ניסיון. אנו מעניקים ייעוץ לכל לקוח, כך שכבר בשיחת הטלפון ננסה לזהות את מקור הבעיה ולהנחות אתכם כיצד לפעול. טווח השירות שלנו הוא בפריסה ארצית נרחבת והגעה מהירה כך שתוכלו להיפתר מהנחש מהר מאוד. חייגו אלינו, נציגינו ישמחו לעזור ולתאם לכם מדביר במהרה.
המנהל של אילנית הדברות ודור שלישי למשפחת מדבירים, מגדל נחשים מאז שאני ילד
ובעל תואר B.A לכלכלה ומנהל עסקים
מספק שירותי הדברה לכל סוגי המזיקים והחרקים.
רוצים להתייעץ איתי ?
חייגו עכשיו 054-8849445
ביצים של נחש
👇🏻אתם לא מבינים איזה כיף איתנו 👇🏻
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים